Korzystam z Family Planning and Woman Services i bardzo polecam, świetni lekarze. Szczerze powiem, że szybciej sie zajeli moim przypadkiem niż polscy ginekolodzy ( szkocja leczenie po miesiacu - polska 4-5 lat nic)
Nie wiem jak tłumacz bo nie korzystałam ale słyszałam, że jest tam też Polska pielegniarka.
Dean Terrace Family Planning and Well Woman Clinic
18, Dean Terrace
Edinburgh
EH4 1NL
Appointments are made for both the central or peripheral clinics by telephoning 0131 332 7941 or 0131 343 6243. Some of the clinics operate a drop in service whilst other clinics operate an appointments system.
Nie jestem pewna czy leczą tam nadżerkę, ale możesz spróbować najwyżej odeślą Cię do GP albo innego miejsca.
Jaga poprostu dzwonisz mówisz, że chciałaś zarezerwować termin spotkania, oni pracują od Pon do Czw od 9.00 do 20.00 a w piatki nie jestem pewna ale na pewno krócej. Zapytaja Cię czy byłas już u nich bo każda stała pacjentka ma swój numer - dostaniesz go podczas pierwszej wizyty. Jeśli to Twoje pierwsze spotkanie to beda Ci kazali wypełnić ankiete i kwestionariusz. To jest klinika NHS. Dobrze byłoby gdybyś była już zapisana gdzieś u GP bo beda o to pytali. Jak masz jeszcze jakieś pytania to pisz na gg 24009996
Radze isc do GP po skierowanie nizeli udac sie do Dean Terrace Clinic. Kiedys tam pracowala polska pielegniarka - ale juz jej tam nie ma.
Natomiast maja tam: wulgarny personel. Brak znajomosci lekow ktore wydaja. Brak lekarzy, ktorzy wypisaliby recepte na cos innego niz maja obecnie na zapleczu. Brak wiedzy o czlowieku z zakresu podstawowki bo juz nie smiem mowic o studiach wyzszych.
Czy ktos posiada namiary na polskiego ginekologa w Edynburgu,Glasgow lub okolicach?
Z gory wielkie dzieki.